Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies
Χρησιμοποιώντας αυτήν την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με την χρήση των cookies.
×
 x 

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Θα γίνετε νονός/νονά; Μάθετε τι πρέπει να πληρώσετε για μια βάπτιση και δείτε 8 συμβουλές για να μειώσετε τα έξοδα βάπτισης!

Για αρχή, κοιτάξτε εδώ τι πρέπει να αγοράσει ο νονός για τη βάπτιση. Ας δούμε, τώρα, πώς μπορούμε να μειώσουμε τα έξοδα της βάπτισης:

1) Μην σπαταλάτε χρήματα χωρίς λόγο

Ρωτήστε τον παπά που θα βαπτίσει το μωράκι για τον στολισμό που επιτρέπεται για το πακέτο της βάπτισης. Πολλές φορές θα σας πουν ότι θέλουν ολόλευκα λαδόπανα χωρίς χρωματιστά κεντήματα ή μπορούν να αναφέρουν ότι η μεγάλη λαμπάδα πρέπει να έχει τίποτα μόνο τούλι υφάσματα... Μάθετε αυτές τις λεπτομέριες πριν παραγγείλετε το βαπτιστικό πακέτο για να μην πληρώσετε επιπλέον για τους «απαγορευμένους» στολισμούς. 

2) Επιλογή ασημένιου σταυρού

Ένας χρυσός σταυρός θα σας κοστίσει τουλάχιστον 180€. Η επιλογή ενός ασημένιου σταυρού (30€ - 50€) θα σας εξοικονομήσει έως και 150€!

3) Έαν η βάπτιση γίνεται σε νησί και πάτε εκεί με αεροπλάνο, παραγγείλτε το βαπτιστικό πακέτο από ένα e-shop και ζητήστε τη μεταφορά του στο νησί (πολύ συχνά τα μεταφορικά είναι δωρεάν). Έτσι θα αποφύγετε το κόστος για τη μεταφορά ογκώδους αποσκευής  (όπως μπαούλο βάπτισης και λαμπάδα), καθώς και τον κίνδυνο φθοράς του βαπτιστικού πακέτου.

4) Στολισμός κολυμβήθρας

Δεν χρειάζεται επιπλέον στολισμός (ανθοδέσμες κλπ.) εάν το βαπτιστικό σας πακέτο περιέχει ειδικά κεράκια για κολυμβήθρα.

5) Μαρτυρικά

Το κόστος των μαρτυρικών κυμαίνεται από 15-20 έως 40-60 ευρώ για 50 τεμάχια. Επίσης μπορείτε να φτιάξετε μαρτυρικά μόνοι σας – μια καρφίτσα με ένα μικρό λουλουδάκι θα δείχνει υπέροχη και δεν θα σας επιβαρύνει οικονομικά!

6) Ρούχα βάπτισης

Τα ρούχα βάπτισης κοστίζουν μέχρι και 3 φορές πιο ακριβά από τα αντίστοιχα «καθημερινά» ρούχα. Πριν δώσετε 100-150 ευρώ για ένα φορεματάκι, ψάξτε online καταστήματα με παιδικά ρούχα και «κανονικά» μη-βαπτιστικά μαγαζιά. Σίγουρα θα βρείτε ένα όμορφο φορεματάκι σε πολύ καλύτερη τιμή. Το ίδιο, φυσικά, ισχύει και για τα κοστουμάκια για αγόρι. Ζητήστε από τη μαμά του μωρού να σας μετρήσει ένα ρούχο που φοράει ο βαπτιστήρας/η βαπτιστήρα σας για να κάνετε σωστά τα ψώνια σας μέσω internet.

7) Παπουτσάκια βάπτισης

Για να εξοκονομήσετε χρήματα στα βαπτιστικά παπουτσάκια, μην βιάζεστε να τα αγοράσετε από ένα μαγαζί με βαπτιστικά! Οι τιμές σε αυτά κυμαίνονται συνήθως από 40 μέχρι 60 ευρώ, ενώ ένα «κανονικό» ζευγάρι παπουτσιών θα σας κοστίσει τα μισά λεφτά!

8) Στολίστε το βαπτιστικό πακέτο μόνοι σας!

Ο στολισμός αποτελεί το 30%-90% της τιμής του βαπτιστικού πακέτου! Αγοράστε ένα αστόλιστο πακέτο βάπτισης για κορίτσι ή αγόρι μόνο με 89€ και διακοσμήστε το μόνοι σας!

Έξοδα βάπτισης με οικονομικές τιμές Bebebox.gr:

Βαπτιστικό πακέτο: 89€ - 135€

Ρούχα βάπτισης για αγόρι και κορίτσι: 25€ - 39€

Παπουτσάκια βάπτισης: 15€ - 20€

Μαρτυρικά βάπτισης (50 τεμάχια): 15€ - 20€

Διαβάστε επίσης:

Τι πρέπει να αγοράσει ο νονός για τη βάπτιση;

Τι λόγια πρέπει να πει ο νονός κατά τη βάπτιση;

Πώς να φτιάξω βαπτιστικό πακέτο μόνος μου;